Epiphany » Specials » Wintersportuitrusting

Zorg voor een goede wintersportuitrusting

Zorg voor een goede wintersportuitrusting Ga je op wintersport? En houd jij de controle en verantwoordelijkheid over je wintersport uitrusting graag bij jezelf? De meeste wintersport fanaten vinden het prettig om een wintersport uitrusting van zichzelf te hebben. Maar controleer dan wel of je alles hebt en of je snowboard onderhoud nodig heeft. Dit vergroot niet alleen je plezier op wintersport, maar is zelfs cruciaal als je ongelukken wil beperken en voorkomen.

Heeft je snowboard een onderhoudsbeurt nodig?

Als je zelf een snowboard hebt is het noodzakelijk deze te (laten) prepareren voordat je op wintersport gaat. Een slecht onderhouden snowboard gaat niet alleen voor geen meter vooruit, het is bovendien gevaarlijk en vergroot het risico op ongelukken.

Je snowboard laten waxen en slijpen is bovendien niet goedkoop. Laat staan als je voor een heel gezin laat doen. Zelf aan de slag gaan met je snowboard onderhoud scheelt je naast tijd op vakantie daarom ook aardig wat geld op de langere termijn. En, sommigen vinden het 'pielen' ook gewoonweg leuk om te doen. Lijkt het je wel een uitdaging om het snowboard onderhoud zelf te doen? Hier is een heel handig stappenplan voor.

Voor het onderhoud heb je wel de juiste attributen tot je beschikking nodig. Een van de belangrijke dingen is: welke wax gebruik je?
Het is de investering waard om een doe-het-zelf tool kit samen te stellen, met daarin spullen als:
  • Wax
  • Scraper
  • Oude doek
  • Waxijzer
  • Nylon en/of koperborstel

Deze neem je eenvoudig mee op wintersport en past bijna onder iedere stoel in de auto. Handig om bij je te hebben als je even ter plekke je snowboard wil finetunen, of als er wat gebeurt en je snowboard raakt beschadigd. Zo ben je niet afhankelijk van openingstijden van verhuurders en reparatieshops en kan je zo snel mogelijk weer de piste op!

Veiligheid op wintersport boven alles

Naast een goed onderhouden snowboard, is het ook van belang wat je op je lijf draagt. Daartoe behoort zonder meer een goede skibril. Iets wat vaak onderschat wordt. Goed zicht op de piste is allesbepalend en niet met elke skibril zie je in alle omstandigheden even goed. Ben je van plan een skibril aan te schaffen, dan wil je weten wat voor verschillende skibrillen en lenzen er zijn en waar je op moet letten.
Welke wax te gebruiken voor je snowboardonderhoud?

Welke wax te gebruiken voor je snowboardonderhoud?

Heb je een eigen snowboard en ben je van plan om zelf je snowboard te waxen? Dan is het belangrijk om te weten welke soorten wax er allemaal op de markt zijn en welke soort geschikt is voor jouw avont…
Doe zelf je snowboardonderhoud met een stappenplan

Doe zelf je snowboardonderhoud met een stappenplan

Wie goed voorbereid op wintersport gaat vergeet niet zijn materialen te controleren. Voor veel wintersporters is het gebruikelijk om hun snowboard voor de vakantie nog even bij de onderhoudwerkplaats…
Kies de juiste skibril voor een veilige wintersport

Kies de juiste skibril voor een veilige wintersport

Wie op wintersport gaat doet er goed aan in de basis een aantal attributen te dragen, om veilig en met veel plezier te kunnen skiën of snowboarden. Steeds meer wintersportfanaten dragen een helm. Ook…
Gepubliceerd door Epiphany op 12-02-2018, laatst gewijzigd op 12-02-2018. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties